Saturday, December 5, 2009

Diddy Hirdy Inspirasi Lelaki

Media Hiburan keluaran 05-11 Disember 2009





[Klik gambar untuk paparan lebih besar]

Sunday, November 22, 2009

Diddy Hirdy di Muzik Aktif



Candy masih ada

Candy masih ada
(Petikan dari MyMetro)

Bekas finalis Akademi Fantasia (AF) 5 kelahiran Tambunan, Sabah ini tidak menafikan, ketiadaan berita baru untuk dikongsikan bersama peminat menyebabkannya tercampak jauh berbanding teman seangkatan.

Persoalannya, adakah masih wujud penyokongnya yang dulu melaungkan jeritan setiap minggu ketika AF5? Si empunya diri punya jawapannya.

Gadis kecil molek berusia 20 tahun ini kini mampu menarik nafas lega, akhirnya ‘single’ terbarunya, Trouble Maker ciptaan komposer Iran, Ali Samadi berjaya menyelamatkan dirinya daripada terus tenggelam.

Baginya, single ini membuktikan namanya masih wujud di industri ini meskipun tertinggal berbanding Mila, Dafi dan Aizat. Walaupun ia tidak sebesar mana, sekurang-kurangnya dia punya cerita untuk dikongsikan.

“Trouble Maker sebuah lagu Inggeris. Walaupun saya sangat gementar menanti reaksi peminat, saya melihat perkembangan ini sesuatu yang mampu memberi lebih peluang pada saya untuk terus bertahan di sini. Maklumlah, keputusan untuk menjadi penyanyi adalah muktamad dan mustahil untuk saya berpatah balik.

“Saya peserta AF pertama tampil dengan single Inggeris dan itu lebih memberi cabaran buat saya sebagai penyanyi baru. Malah ramai terkejut dengan lagu baru ini, mungkin ini satu semangat yang perlu saya ambil secara serius untuk menyampaikannya dengan lebih baik. Namun saya yakin dengan lagu yang turut mendapat sumbangan vokal daripada seorang lagi penyanyi Iran, Stumer.

“Muziknya ‘dance’ yang sangat bersesuaian dengan pasaran hari ini. Melodinya juga serasi dengan kemampuan vokal dan personaliti saya.

“Sebenarnya semua urusan berkaitan single ini diuruskan seorang teman yang juga bekas pekerja di Maestro Records dulu. Dia yang memperkenalkan saya dengan Ali sebelum saya setuju untuk bekerjasama,” katanya.

Menurut Candy, Ali yang juga penyanyi Iran menetap di Malaysia sejak tiga tahun lalu. Muzik yang dihasilkan juga berbeza dengan sentuhan pop dan elemen moden.

“Saya berharap lagu ini dapat mengembalikan nama saya selepas single pertama ciptaan Edry dulu, Demam,” katanya.

Penyanyi yang juga sibuk dengan pelbagai rangka promosi buah tangan barunya ini turut ‘memasang’ strategi untuk turun padang dalam kerja pemasaran dan publisiti seperti berjumpa wakil stesen radio secara sendiri.

Meskipun kerjaya seninya tidak secerah teman AF yang lain, tidak secalit pun terlintas di hatinya untuk merasa cemburu, sebaliknya ia dijadikan satu inspirasi serta semangat bagi terus membina nama di persada seni.

Sunday, November 1, 2009

Candy di Studio Rakaman Single Terbaru

Baru-baru ini kami berkesempatan berkunjung ke studio rakaman menyaksikan Candy membuat rakaman single terbaru beliau yang berbahasa enggeris bertajuk "Trouble Maker'.

Single ini di cipta oleh komposer dari Iran dan beliau turut berduet dengan Candy di dalam lagu tersebut.

Single ini akan di pasarkan tidak lama lagi dan pelancaran single ini akan di adakan pada 2 Nov 2009.

Sama-samalah kita harapkan kejayaan buat Candy.










Friday, October 16, 2009

UCM Road Trip to JB

UCM di kampung halaman Diddy

Pada 10 Oktober 2009, seramai 20 orang warga UCM yang datang dari KL, Sabah, Sarawak dan juga Johor telah berkonvoi ke kampung halaman Diddy Hirdy yang terletak di Pasir Gudang sempena tahlil yang diadakan Diddy sekeluarga. Kedatangan kami disambut mesra oleh Diddy dan keluarga. Oleh kerana kami terlambat sampai, maka tahlil sudah pun berakhir. Namun kami dijamukan dengan Nasi Jagung yang sangat lazat dengan lauk-pauk yang sungguh memukau. Terima kasih Diddy Hirdy sekeluarga :)

Setelah penat memandu, kami berhenti rehat di Pagoh.

Bersama Diddy selepas kenduri tahlil selesai

Diddy dan single terbarunya 'Biar Diddy Sambung'

Hadiah daripada UCM sempena hari lahir Diddy yang ke 24

Menenangkan fikiran sambil menyaksikan matahari terbenam. Wah cantiknya.

Bergambar sebelum pulang

Kami kemudiannya singgah di sebuah kedai makan yang terletak di tepi laut untuk meraikan hari jadi Diddy yang jatuh pada 5 Oktober 2009 secara kecil-kecilan bersaksikan pandangan matahari terbenam yang sangat cantik. Sambil meneguk Jus Oren dan menikmati Cupcake yang lazat, semmua yang hadir mengambil kesempatan untuk menyerahkan hadiah2 yang telah mereka sediakan untuk Diddy. Setelah selesai minum, kami semua bersiap sedia untuk bertolak pulang ke KL. Terima kasih tidak terhingga buat Diddy Hirdy dan keluarga yang melayan kami dengan baik sekali.

Walaupun tujuan utama ke rumah Diddy, tapi jemputan ibu akim tak dilupa. Rata2 semua lega kerana dpt berehat seketika seblum pulang ke KL, dpt pulak makan mee rebus yang sedapsss!! nak lagiiiii. Eh terlupa pulak, terima kasih ibu dan ayah. :D

Untuk gambar selebihnya sila ke Facebook United Community Malaysia

Thursday, October 8, 2009

Promosi Pakej Single Diddy Hirdy

Promosi pakej jualan single Diddy bertajuk "Biar Diddy Sambung" berserta T-shirt Diddy Hirdy (Limited Edition) hanya RM25.00 khas untuk ahli UCM. Bukan ahli RM27.00
(saiz t-shirt : XS - 2XL, tambahan harga untuk saiz 3XL ke atas)

Untuk menjadi ahli, sertai Facebook United Community Malaysia dengan menjadi Fans.

Single Diddy Hirdy "Biar Diddy Sambung" boleh dibeli berasingan dengan harga RM10

Tshirt Diddy Hirdy juga boleh dibeli berasingan dengan harga RM20
(tambahan harga untuk t-shirt saiz 3XL ke atas)

Tempahan boleh diemailkan ke utdcomm.malaysia@gmail.com

Sila sertakan saiz t-shirt bagi setiap tempahan Pakej atau T-shirt sahaja

Pembayaran boleh dibuat ke akaun Maybank Nur Eleza Zaaba
1645 5713 5848


Sila emailkan slip pembayaran ke utdcomm.malaysia@gmail.com

Thursday, September 24, 2009

Beraya di Rumah Eleza

Makanan yang dihidangkan oleh keluarga Eleza. Terima kasih Mak ayah dan adik kakak Eleza yer.

Pizza

Semua tersenyum kekenyangan. Alhamdulillah

Acara main bunga api seronok

UCM

Selamat Hari Raya dari kami

Diddy

Candy

Nur


Selamat hari raya aidil fitri di ucapkan kepada anda semua dari kami, warga United Community Malaysia. Maaf zahir dan batin.

Kebanyakan warga kota pulang ke kampung halaman untuk beraya bersama keluarga. Ada juga yang hanya beraya di kota Kuala Lumpur dan di kesempatan ini beberapa dari kami telah berkunjung ke rumah Eleza di Wangsa Maju pada hari raya yang ke 4 tempoh hari.

Antara yang turut hadir : KA, abg Is dan anak-anak, Lan, Issey,Intan Beckham, Wan, Rosman dan Zahari dan juga ahli keluarga Eleza semestinya. :D

Kami sampai dalam pukul 9 malam dan acara di mulakan dengan makan dan makan dan makan dan makan lagi :D Kami di hidangkan dengan pizza yang amat lazat, nyum2 (tak perlu ke William lagi.huhu) yang di buat oleh Elena, kakak Eleza. Tq yer. (Boleh buat tempahan yer secara online. wahhh)

Pizza telah dihidang sebanyak 3 kali dan ia habis serta merta. huhu

Kami turut di jamu dengan kek lapis Serawak yang berbagai rupa dan rasa. Terima kasih orang Sarawak. :D dan tidak lupa juga nasi himpit berlauk kuah lodeh dan sambal kacang dan juga kueh mueh raya yang lain.

Sambil makan, sambil bercerita dan juga berposing untuk gambar dan juga menonton cerita kegemaran Issey, I'm not single. huhu

Selepas menjamu selera, acara rasmi seterusnya ialah main bunga api di depan halaman rumah Eleza. Setelah pandang kiri dan kanan, line clear barulah bro Zaharie mengeluarkan stok bunga api yang di beli dari artis AF juga. hahaha

Yang menariknya kami mendapat idea membentuk tulisan nama dari bunga api tersebut. (Thks Danial kerana memberi idea yang cun ini)

Suasana seronok sangat di rasai dan juga berpeluh2 lah nak make sure huruf2 di buat dengan betul. huhu.

Kesimpulannya, ini adalah gathering tidak rasmi UCM yang hanya dapat dihadiri oleh ahli2 di persekitaran kota pada waktu itu. (Mind u UCM sering ada majlis /gath tak rasmi macam ni. huhu)

InsyaAllah, kita boleh saja adakan jamuan raya UCM nanti. Any idea anyone?

Untuk gambar2 selebihnya sila ke Facebook UCM

Majlis Berbuka Puasa UCM

Walaupun sudah raya, namum kami tetap ingin paparkan sedikit gambar dari Majlis Berbuka Puasa UCM yang berlangsung pada 9 September 2009 (090909 cantik tarikh ni) di Agrotech Eco Resort, Ulu Langat, Selangor dan disertai hampir 40 orang walaupun pada awalnya kami ingin jalankan majlis ini secara kecil-kecilan. Majlis ini turut disertai 3 artis UCM iaitu Diddy Hirdy, Candy Clement dan Nurfatima. Terima kasih yang tidak terhingga buat semua yang hadir.

Baca doa sebelum berbuka puasa.. Penuhnya meja dengan makanan nyum nyum nyummm

Busunoi dan rakan-rakan berehat sebentar sebelum sambung pusingan seterusnya hehehe

Wakil dari Gafimmers turut memeriahkan suasana walaupon tersesat kerana menggunakan KA sebagai penunjuk arah hahahahaha (weii ling)

Nasib baik tak tersembur makanan dalam mulut masa semua bergelak sakan ni

Diddy bersama Busunoi dan rakan-rakan

Kami sempat menyambut ulang tahun kelahiran Rere yang ke-25.. Happy Birthday Rere (Rere tersipu2 malu.huhu)

Oja merupakan pemenang cabutan bertuah pada malam itu

Sebelum pulang, kami semua sempat berhibur dengan bermain bunga api di Ampang Saujana sambil menikmati pemandangan indah Kuala Lumpur pada waktu malam. Sangat seronok. Semoga kita dapat menjalankan lagi aktiviti seperti ini lagi di masa hadapan ;)

Nur, Diddy dan Candy bermain bunga api

Gembira semua bermain bunga api. hehehehe

Terima kasih semua yang hadir :)


Monday, September 7, 2009

Majlis Berbuka Puasa UCM

Dengan segala hormatnya kami menjemput warga UCM turut sama ke:
Majlis Berbuka Puasa bersama UCM
Tarikh : 9 September 2009

Tempat : Agrotech Eco Resort,Batu 14 1/2 Hulu Langat, Selangor
Harga : RM28 seorang buffet style

Pakaian : Bebas
Berbagai juadah di sediakan untuk kita berbuka puasa di sana. Antara yang diperkatakan tentang Agrotech di dalam wsite mereka :)

....... Penghuni boleh menjamu selera dengan minuman dan makanan ala thai dan ikan bakar di taman agrotech. Tempat yang paling ideal untuk bersantai atau berkaraoke dengan mandian cahaya warna-warni lampu pelita/ lilin. Di agrotech anda pasti dikelilingi oleh air di dalam taman bunga yang berlanskap indah dan sesuai untuk anda yang mempunyai jiwa yang rindukan alam semulajadi yang sungguh damai dengan desiran air terjun, kicau-kicauan burung dan kehijauan pohon-pohon hutan.

Sila konfimkan kehadiran anda segera untuk kami reservekan tempat. Beberapa artis akan turut hadir sama termasuk artis UCM. Tunggu apa lagi?

Sedapnye! Jom makan ikan bakar :)

Diddy Hirdy di Hari Raya Celebration Show

Jom ramai-ramai berbuka puasa bersama-sama warga UCM dan saksikan Diddy Hirdy dan Farah Asyikin membuat persembahan. Jumpa di sana :)

Monday, August 31, 2009

Aktiviti terbaru UCM

Selamat menjalankan ibadah berpuasa di bulan Ramadhan yang mulia ini.

Berikut ialah aktiviti UCM di masa terdekat ini.
Nantikan pengumuman lanjut di sini dan juga di face book yer.



1) Diddy Birthday Bash 10 October 2009


2) Candy Awesome Race 14 November 2009

Tuesday, August 25, 2009

Lelaki Atas Awan

Oleh SHAKILAWATI ABD RAHMAN
shakilawati@hmetro.com.my

BAK ada di awangan apabila perjalanan hidupnya dirasakan sangat indah. Dalam usia muda, karier jejaka kelahiran selatan tanah air kian berkembang, lebih bermakna apabila hatinya terisi dengan kehadiran wanita yang bakal melengkapi hidupnya sebagai lelaki.

Lalu ceritera bahagia itu diabadikan dalam single ketiganya, Lelaki Atas Awan sentuhan kreatif Badrul Hisham dan nukilan lirik Abie Abdullah yang bakal menemui peminat selepas Aidilfitri nanti.

Bagi Diddy Hirdy, karya itu sangat istimewa kerana dapat berkongsi sisi peribadinya dengan mereka yang tidak jemu-jemu menyokong kembara seninya.

“Alhamdulillah selepas muncul dengan single pertama, Sudah awal tahun ini disusuli single kedua, Biar Diddy Sambung Julai lalu, saya akan memperdengarkan Lelaki Atas Awan tidak lama lagi.

“Dari awal pihak pengurusan berasakan lagu ini ada daya tarikan tinggi dan saya yakin ia dapat diterima ramai. Semua single akan dimuatkan dalam album kedua saya yang dijangka ada di pasaran penghujung tahun ini.

“Bingkisan kedua ini berbeza daripada album terdahulu. Paling ketara, lagu balada berlatar belakangkan cerita gembira bukan sedih seperti yang biasa kita dengar, malah melodinya lebih ‘catchy’.

“Jika dulu saya banyak bereksperimentasi dengan muzik, kali ini saya sampaikan apa yang peminat mahu dengar. Selain Audi Mok dan Nurfatimah album ini banyak menggunakan khidmat komposer muda termasuklah Hafiz. Saya turut menyiapkan sebuah lagu, namun belum ada judul,” katanya yang akan menggunakan nama sendiri sebagai judul album.

Demi memastikan album itu menepati kualiti dan citarasa ramai, proses pembikinannya mengambil masa lama. Ini jelas berbeza dengan penghasilan album terdahulu di mana prosesnya pantas.

“Album kedua lebih persediaan. Kalau dulu saya hanya menerima lagu tiga atau empat hari sebelum rakaman, kali ini saya ambil masa dua bulan sebelum merakam sesebuah lagu. Selagi tidak puas hati saya tidak akan masuk studio.

“Album ini hadiah saya buat peminat dan ia akan dijual dengan harga modal dan ia mampu dibeli sesiapa saja. Ini cara saya menghargai peminat,” katanya yang mendapat sokongan padu daripada kelab penyokong, United Community Malaysia.

Tiga tahun bertapak dalam industri, Diddy bebas kontroversi, bahkan jejaka berusia 24 tahun ini sentiasa menjaga imej serta penampilannya. Katanya, seboleh mungkin dia cuba mengelak dikaitkan dengan cerita negatif kerana enggan jadi bahan gosip murahan.

“Pihak pengurusan sentiasa mengingatkan saya supaya menjauhi kontroversi dan menjaga penampilan.

“Awal kemunculan, saya tidak peduli sangat soal imej tetapi selepas ditegur pengurus (Badrul Hashim), saya mula ambil berat perkara ini,” katanya yang tidak akan memakai topi dan kaca mata hitam depan khalayak.

Mengupas sisi peribadi, pertunangan dengan buah hatinya mencecah usia tiga tahun. Tidak dinafikan bergelar insan seni dia tidak mampu lari daripada diburu peminat wanita, namun ikatan cinta suci bersama kekasih hati tidak pernah goyang.

“Bagi memastikan hubungan bertahan, kena faham karektor dan mengenal diri masing-masing. Cubalah memahami corak kerja pasangan, insya-Allah tak ada masalah.

“Tiada masalah untuk kami bertemu kerana tunang saya juga bekerja di Kuala Lumpur. Jika tidak terikat dengan apa-apa program, kami keluar bersiar-siar dan sesekali menonton wayang seperti pasangan kekasih lain.

“Dari awal saya tidak pernah merahsiakan ikatan ini, tetapi saya tidak mendedahkan tunang saya kepada media. Namun jika terserempak dengan peminat, saya akan perkenalkan dia sebagai tunang saya.

“Mulanya risau juga peminat lari jika saya berterus-terang, tapi alhamdulillah mereka cukup terbuka dan sangat memahami. Mungkin kerana saya jujur dari awal, hubungan kami tiada masalah.

“Saya tahu tiga tahun adalah tempoh lama untuk ikatan pertunangan, tapi syukur dia faham keadaan saya dan tidak pernah mendesak perkahwinan kami dipercepatkan. Pun begitu sebagai lelaki, saya tahu isi hati wanita dan tidak mahu dia ternanti-nanti. Insya-Allah kami akan melangsungkan hari bahagia tidak lama lagi,” kata artis lelaki tempatan pertama menerima tajaan produk Clinique sejak hampir dua tahun lalu ini.

Berikut adalah gambar2 kenangan pada hari pra dengar "Lelaki Atas Awan" di Ascott :)

Photobucket
Berat tuuuu.. tapi nampak rileks jerr.. ;)

Photobucket
Yang ringan sama dijinjing. Apa yg penting? Kerjasama. :D


Photobucket
Dah macam jamuan hari raya pulak

Photobucket
Shidi tersipu-sipu malu melayan tetamu yang hadir.

Photobucket
Diddy tersenyum

Photobucket
Sesi Pra dengar lagu baru Diddy.Semua terpegun

Photobucket
Wakil UCM sedang menjalankan khidmat. Kita posing dulu!

Photobucket
DIddy : Saya lah lelaki di atas Awan itu....

Photobucket
DIddy melayan soalan2 dari para wartawan

Photobucket
Apa yang diguraukan sehingga Diddy dan Bad tergelak sama.

Photobucket
Tekun mendengar

Photobucket
Posing lagi dengan tshirt Diddy.huhu

Photobucket
Sepraiskan Shidi di hari jadi yang ke...(Wartawan pun join tau.wahh)

Photobucket
Make a wish dulu

Photobucket
Thanks Bad dan Diddy sudi join majlis hari jadi Shidi di Ascot. Wahhh

Photobucket
Hmmm apa lagi posing posing posing selepas tugas selesai. Hingga ketemu di lain hari.